top of page
  • Yazarın fotoğrafımehmet konca

BAHÇE DÜZENLEME -1

Güncelleme tarihi: 1 Eyl 2023

Hepimizin vazgeçilmez hayallerinden birisi de çok ihtişamlı ve gösterişli bir evimiz olmasa bile bahçe düzenlemesi güzel ve özenli bir şekilde yapılmış, büyüklüğü fark etmeksizin huzur, güven ve sevgi duyguları veren bir bahçeye sahip olmaktır. Tabii ki şunu kesinlikle aklımızdan çıkarmamalıyız ki ev, bahçe, araba ya da herhangi bir metayı güzel, huzurlu ve çekici yapan insan faktörüdür. Etrafımızda sevdiklerimiz, bize değer veren arkadaşlarımız, çok sevdiğimiz ailemiz olmaksızın sahip olduğumuz her şey sadece başkalarına uzaktan ihtişamlı, güzel, huzur verici ve sıcak gelir. Bundan dolayı en güzel, en sıcak ve en huzurlu bahçe içinde sevdiklerimizin olduğu bahçedir. Bu yazı dizimizde ise huzur içerisinde keyif alarak yaşayabileceğimiz bir bahçe düzenlemesinin adım adım nasıl planlayıp yapacağımızı paylaşacağız. Bu uzun soluklu yazı dizimizi sabırla okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederiz.


ankara bahçe düzenleme
bahçe düzenleme

İlk olarak bahçemizin düzenlemesini yaparken atacağımız ilk ve en önemli adım bahçemizin karakteridir. Peki bahçemiz bu karakteri ve kişiliği nereden alır? ya da almalıdır? Tabii ki sizden! Bir bahçenin düzenlenmesinin ruhunda sahibinin karakterinden, yaşam tarzından ya da yaşanmışlıklarından bir parça bulunmayan düzenlemeler hep bir tarafı eksik ve yabancı kalmış bahçelere dönüşür. Bu bahçeler tüm tasarım ilkelerinin kusursuzca uygulandığı, en iyi mimarların ellerinden çıkan bahçeler olsa bile eksik bir şeyler muhakkak kalacaktır.

Kısacası içerisinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağımız bir bahçe oluşturmak için öncelikle kendimizi tanımalıyız. Tablolardan hoşlanan, resim ve sanat galerileri gezmeyi seven sanat aşığı birisi misiniz? Yoksa en sevdiği şey kendi bostanında yetiştirdiği domates, biber ve çileği hasat edip, akşam olduğunda ailesi ve sevdikleriyle çimlerin üzerinde barbekü partisi eşliğinde sohbet etmek olan birisi misiniz? Yoksa kışın akşama doğru cam kenarında sıcak kahvesini yudumlarken bahçesinin ortasındaki ihtişamlı ladin ağacının eteklerine süzülerek düşen kar tanelerini seyrederken en sevdiği kitabı okuyan romantik ruhlu birisi misiniz? İşte en önemli kısım budur. Siz kimseniz bahçeniz de sizi yansıtmalıdır. Bunun aksi olduğu durumlarda belki başkalarının çok beğendiği, hayran kaldığı fakat kullanıcı olarak sizin içerisinde huzur bulamadığınız bir yaşam alanı oluşur. Bir örnek vermek gerekirse çevresinde gördüğü için bahçesinin orta yerine yüzme havuzu yaptırıp bu havuzu bir kere bile kullanmayan bir bahçe sahibi hakkında olabilir. Bu bahçe sahibi bahçesinde mutlu değildir. Evet başkalarının beğendiği güzel bir yüzme havuzu vardır fakat kendisi sevmediği ve kullanmadığı için içten içe bahçesi mutsuzluk ve huzursuzluk vermeye başlayacaktır.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere esen kalın.

349 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page